Slide Simuleringer simuleringer

Intelligente simuleringer og analyser med FEA-metoden

Kræver dit projekt ekstraordinære statiske analyser? Har du brug for at kende din konstruktions respons når den udsættes for ekstraordinære belastninger? Eller, er de simple beregningsmetoder ikke tilstrækkelige?

Hos KI laver vi alle former for Finite Element (FE) simuleringer og andre avancerede analyser af forskelligartede konstruktioner.

Intelligente simuleringer og analyser med FEA-metoden

Hos KI har vi bred erfaring med mange typer simuleringer med Finite element analysis metoden. Finite element analysis (FEA) er en digital metode til at simulere, hvordan strukturer reagerer, når de udsættes for vibrationer, varme eller andre fysiske effekter. Fra svaret er det muligt at designe fremtidige konstruktioner eller danne konklusioner om ydeevnen af eksisterende konstruktioner. 

Eksempler på analysetyper

Finite element analyse
Analyse af stålsamlinger
Ofte generaliseres de procedurer, der er beskrevet i standardiserede designmetoder, og er derfor ikke i stand til effektivt at repræsentere detaljer, der ikke specifikt er dækket af Eurocoden. Et alt for konservativt design kan ofte føre til øgede produktionsomkostninger, især i store projekter. Ved at udføre FE-analyse er det muligt at analysere et problem for de specifikke egenskaber, der er knyttet til det, og derved tilvejebringe en mere effektiv stålkonstruktion til vores kunder.
Image
Dynamisk tidsintegration
Et flertal af byggeprojekter er konstrueret ud fra antagelsen om, at acceleration og hastighed er ubetydelig, hvorfor det kun er statiske begivenheder, der bliver styrende. Imidlertid udsættes mange strukturer for dynamisk belastning, hvilket skaber behovet for at overveje hastighed og acceleration. Ved fx at udføre simuleringer på en bros åbningssektion, er det muligt at verificere designet  i forhold til udmattelse. Ved at simulere broens åbningssekvens i en dynamisk analyse, kan den dynamiske forstærkningsfaktor blive udvundet baseret på tidshistoriske resultater.
Image
Frekvens- og modalanalyse
Ofte er det fordelagtigt eller endda nødvendigt at identificere egenfrekvenser og tilstande af en struktur. Ved at bruge avanceret FE-software har K+I været i stand til at verificere konstruktionsdesignet på flere projekter, hvor roterende maskiner understøttes på et betonfundament. Når man kombinerer fremstillingsspecifikt udstyr med fundamentkonstruktioner og jordbundsegenskaber, forekommer unikke fysiske forhold, der kræver strukturel verifikation på et projektspecifikt grundlag.
Image
Detaljeret analyse af støbte komponenter
I flere projekter har vi med succes brugt støbte komponenter til at opfylde arkitektenes ønsker om at opretholde et ensartet design med usynlige forbindelser og glatte kurver. Da støbte komponenter ofte betyder komplekse geometrier, er brug af FEA-software en absolut nødvendighed for at fuldføre geometri-iterationer og for at verificere det endelige design. Ved hjælp af FE-simuleringer kan vi give vores kunder et effektivt støbningsdesign både med hensyn til holdbarhed og pris.
betonkonstruktioner

Allan René Vinther
arv@ki.dk
+45 26 32 88 88

Vil du vide mere?

Kontakt vores leder af KI Byggeri & Konstruktion Allan Vinther eller læs mere om vores andre kompetencer.

Vil du vide mere?

Kontakt vores leder af KI Byggeri & Konstruktion Allan Vinther eller læs mere om vores andre kompetencer.

industri

Allan René Vinther
arv@ki.dk
+45 26 32 88 88