Ingeniører på studietur i Island

Sandra Myrtue Nyheder

I et par dage slukkede vi computerne og lukkede kontoret ned, så hele virksomheden kunne tage på studietur til Island. Formålet med turen var både at styrke sammenholdet i gruppen, at møde nogle af vores samarbejdspartnere og at se de projekter vi har deltaget i - og så selvfølgelig at forstå vores islandske direktør Einar lidt bedre...
ingeniører studietur island
ingeniører studietur island
ingeniører studietur island

Ud i naturen

Vi var afsted i 4 dage og startede turen ud med en dag fyldt med naturoplevelser i det berømte "Golden Circle" område, hvor vi både så frosne vandfald, eksploderende gejsere og mellemrummet mellem to tektoniske plader. Desuden testede vi sneen, og den viste sig at være perfekt til sneboldskamp. Vi fik også mulighed for at opleve en ægte islandsk snestorm, som vi heldigvis mest så fra varme bade i en af Reykjaviks udendørs svømmehaller.

efla
efla
efla

Faglige visit hos EFLA og Vejdirektoratet

Andendagen, fredag, blev brugt på faglige visit i og omkring Reykjavik. Vi startede hos EFLA, som er Islands største ingeniørvirksomhed, hvor vi blev budt både på morgenmad og præsentationer fra flere af deres ingeniører. Vi hørte bl.a. om deres projekter indenfor højspændingsluftledninger, hvilket er et af vores egne kerneområder, og hvordan de har gjort brug af fx 3D print til at udvikle prototyper. Og så fik vi lov til at beundre den storslåede udsigt fra deres kontor midt i byen.

vejdirektoratet island

Næste punkt på programmet var et besøg hos det islandske vejdirektorat, hvor vi fik en imponerende præsentation af (et lille udvalg af) de islandske broer - bl.a. den flotte nye bro, som skal krydse Ölfusá og erstatte den gamle bro, som nærmer sig slutningen af sin levetid. Vi fik også lov til selv at fortælle om vores monitoreringsafdeling, som har solid erfaring med broer - bl.a. den gamle Ölfusá bro, som vi har leveret monitorering til.

ölfusá bro island

Den nye bro, som skal bygges over Ölfusá. Fotokredit: EFLA

Rundvisning på Radisson Red byggeplads

Vores samarbejdspartnere på Radisson Red projektet (hvor vi står for design af hele konstruktionen) fra KRark var så søde at tage sig tid til at vise os rundt på byggepladsen, som i øjeblikket er et specielt syn dækket af sne. Hotellet bliver en af Reykjaviks højeste bygninger, når det står færdigt, og kommer til at give en fantastisk udsigt over byen fra sin tagterrasse.

radisson red reykjavik byggeplads
radisson red reykjavik byggeplads
radisson red reykjavik byggeplads

Socialt visit hos NNE

New Nordic Engineering er vores islandske søsterselskab, og i anledning af vores besøg til Island bød de på fredagsøl og fremvisning af deres kontor. For tiden samarbejder vi bl.a. på Radisson Red projektet, hvor NNE står for design af installationer som VVS, kloakering, HVAC og sprinkling samt gennemgang og indsendelse af ingeniørtegninger til myndighedsgodkendelse.

ingeniører fest

Islandske specialiteter

Vi sluttede fredagen af med islandske tapas og fik prøvet både hval, søpapegøje og islandsk brændevin...

ingeniører fest
island mad
island mad
island mad

Hiking og isgrotter

Lørdag delte vi os op i mindre grupper. Nogle valgte at tage på hike op ad bjerge, mens andre tog på museum og lærte om den islandske natur indendørs.

perlan reykjavik island
perlan reykjavik island
ingeniører reykjavik island

Rundvisning og undervisning i Harpa

Vi var så heldige at få en rundvisning i det islandske koncertsal Harpa af en af dem, der kender bygningen bedst. Ríkharður Kristjánsson var design manager på projektet og kunne fortælle om både udfordringer og innovative løsninger i den meget specielle konstruktion. Specielt facaden, som må siges at være noget af det mest opsigtsvækkende på bygningen, havde givet anledning til at tænke ud af boksen.

harpa operahus islandharpa operahus island

Vi fik lov til at se Harpas største sal, hvor akustikken naturligvis blev sat på prøve - den var selvfølgelig fantastisk. Vi sluttede besøget af med at lære hvad det vil sige at være islænding med showet "How to become Icelandic in 60 minutes" - så nu ved vi hvordan man udtaler det meget vigtige udtryk "Þetta reddast" som betyder noget i retning af "det skal nok gå alt sammen".

harpa operahus island
harpa operahus island
how to become icelandic in 60 minutes

Den sidste dag var der lige tid til lidt badning og lidt shopping, og så var vi ellers på vej tilbage til det varme København. Alle var enige om at Island havde været en fantastisk oplevelse og forhåbentligt vil vi også i fremtiden tage del i spændende projekter i dette lille, men imponerende, land.