konstruktionsingeniør

KI byder velkommen til ny Finite Element-specialist

Sandra Myrtue Nyheder

I november kunne vi officielt byde Benedikt Natanael Bjarnason velkommen til vores team af ingeniører. Benedikt er islænding og kommer fra Akureyri, men flyttede til Danmark for at tage sin kandidat fra Danmarks Tekniske Universitet (DTU), hvorfra han netop har færdiggjort sit speciale. Specialet, som blev udført i samarbejde med Ørsted, omhandlede en ny metode til at lave dynamiske analyser på havvindmøller funderet på monopiler ved brug af Finite Element Metoden (FEM).

Benedikt har tidligere arbejde med Finite Element metoden i sin rolle som studiemedhjælper hos vores søstervirksomhed Optum CE, hvor han bl.a. har arbejdet med dokumentation af de geotekniske FEM programmer OPTUM G2 og OPTUM G3. Desuden har han 3 somre i træk arbejdet med FEM hos Islands største rådgivende ingeniørvirksomhed EFLA.

Hos KI arbejder Benedikt nu på et stort betonprojekt, hvor han bl.a. bruger sin erfaring med det nye FEM beton-designsoftware OPTUM CS, som vil hjælpe med at reducere behovet for armering i betonkonstruktioner og dermed bane vejen for grønnere byggerier. Læs mere om KI’s kompetencer indenfor Finite Element analyser.

Finite element software
Screenshot fra det nye betondesignsoftware OPTUM CS

Vi er enormt glade for at have fået Benedikt med på holdet, og vi er sikre på, at han hurtigt vil falde til i sin nye rolle som fuldbyrdet konstruktionsingeniør.