elektromagnetiske dæmpere

KI byder endnu en dygtig forhenværende studentermedhjælper velkommen som fuldbyrdet ingeniør

Sandra Myrtue Nyheder

Vi er super stolte af vores forhenværende studiemedhjælper Mikki Goltermann Graffmann, som denne sommer afsluttede sin kandidat fra DTU med et flot 12-tal for specialet og dermed blev forfremmet til fuldblods-ingeniør hos KI.

Mikki Goltermann Graffmann, konstruktionsingeniør.

Mikkis speciale ”Damping of cables by electromagnetic dampers” var en undersøgelse af hvorvidt og hvordan elektromagneter kan bruges til adaptiv dæmpning af kabler på eksempelvis broer afhængigt af vejrforholdene. Resultatet af undersøgelserne i specialet viste, at der er stor sammenhæng mellem teori og praksis. I kombination med konstruktionsmonitorering (structural health monitoring) ville et elektromagnetisk dæmpningssystem potentielt kunne styres digitalt fra en ekstern computer og, i modsætning til eksempelvis en klassisk viskos dæmper, kunne tilpasses flere forskellige faktorer.

Forsøgsopstilling fra Mikkis speciale.

I sin tid som studentermedhjælper har Mikki trukket på sin erfaring som forhenværende tømrer og især haft stort ansvar på flere renoveringsprojekter. I sin nye rolle skal han i første omgang arbejde med Finite Element modellering og klassificering af vejskilte i Abaqus, og efter sommerferien vil han desuden blive tilknyttet et af de større projekter, KI i øjeblikket er involveret i. Vi er glade for at Mikki har valgt at starte sin ingeniørkarriere hos os, og vi ønsker ham stort tillykke og hjerteligt velkommen som fuldbyrdet medlem af holdet.