Året der gik hos KI

Sandra Myrtue Nyheder

Selvom 2020 i mange henseender har været et år fyldt med udfordringer, har det for KI også været et år fyldt med muligheder. Vi har budt nye medarbejdere velkommen, startet og afsluttet flere store og spændende projekter – lige fra parkeringshuse og hoteller til rensningsanlæg og gangbroer – og vi har delt ud af vores ekspertviden med nye Robot-kurser.

Vi nåede også på et hængende hår en fantastisk studietur til Island inden hele verdens hverdag blev vendt op og ned. Nu har vi til gengæld, som mange andre, lært værdien i at kunne arbejde hjemmefra, og at mange ting faktisk kan klares online uden at gå ned på kvalitet.

Ikke mindst har vi valgt at ændre vores navn fra Krabbenhøft & Ingolfsson til KI Rådgivende Ingeniører. Selvom navnet er nyt, er vi stadig den samme virksomhed, og vores primære mål er stadig at yde værdibaseret rådgivning af højeste kvalitet.

Vi så projekter blive påbegyndt og afsluttet

Image
Image
Image
Image

Øverst: Radisson Red Reykjavik, hotel og lejligheder. I år gik byggeriet i gang, og vi var på besøg på byggepladsen. Nederst: SiteCover telt (venstre) til dækning af byggeriet af Nordøstamager Skole (til højre) i Holmbladsgade på Amager.
Billeder: KI, KRArk, SiteCover og Christensen & Co. Arkitekter / Kjaer & Richter.

I år har vi både startet nye konstruktioner op, og set første spadestik på længerevarende projekter. I England er både arbejdet og byggeriet på Hooton kraftværket skredet frem, og i Island har vi set både Radisson Red hotellet og Innnes distributionscenteret under opførelse. Vi har påbegyndt arbejde på flere nye projekter - bl.a. Falster Rensningsanlæg i samarbejde med CN3, Kronløbsøen i Nordhavn og et nyt SiteCover telt til dækning af byggepladsen til den nye Nordøstamager skole. Desuden har vi assisteret NCC med deres stålkonstruktion af selve skolen.
Image
Image

Parkeringshus Egedal, som KI har designet i samarbejde med NCC og Holscher & Nordberg arkitekter, står færdigt efter bare 8 måneders byggeri.

I slutningen af året så vi det nye parkeringshus i Egedal stå færdigt efter bare 8 måneders byggeri. P-huset er det 3. vi laver i samarbejde med NCC efter et princip vi igennem en årrække har udviklet for at skabe mere miljørigtige og økonomiske parkeringshuse, som er både fleksible og hurtige at opføre. Vi har for nyligt påbegyndt arbejdet på det 4. i rækken, som kommer til at ligge ved Johannes Fog i Lyngby.

Det er gået stærkt for KI Monitorering

Image
Image
Til venstre KI's nye accelerometer Tau General Purpose, til højre er Kasper og Nuno ude for at installere temperaturmålere og dataloggere på en jernbanebro i Nivå Nordsjælland.

KI Monitorering er vokset i løbet af 2020. Vi har ansat en ny softwareudvikler og flere dygtige og erfarne ingeniører fra KI Byggeri & Konstruktion har fået en større rolle indenfor monitorering. I 2020 har vi videreudviklet vores cloud-baserede dataplatform til indsamling, opbevaring, analyse og visning af monitoreringsdata og den bliver i øjeblikket brugt på en række broer rundt omkring i Danmark.

KI Monitorering har samtidigt udviklet en ny datalogger med mulighed for indbygget modem, batteri, og tilslutning til et solpanel, samt flere sensorer - bland andet vores nye "Tau General Purpose" accelerometer og flere højpræcise hældningsmålere. I løbet af de sidste par måneder blev de nye dataloggere blandt andet taget i brug i Nivå til monitorering af betontemperaturer i en jernbanebro.

KI har budt velkommen til nye dygtige medarbejdere

Image
Image
Image
Image
Morten Helsinghof, Madeleine Durieux Rostrup-Nielsen, Gry Lodahl Haxholm og Benedikt Natanael Bjarnason har alle sluttet sig til KI-teamet i 2020.
På trods af Corona, er KI stadig en virksomhed i vækst, og i år har vi kunnet byde 4 nye dygtige medarbejdere velkommen. Hver især har de tilføjet nye kompetencer og hjulpet KI til at blive en endnu mere alsidig virksomhed.

KI tog på Studietur til Island - i sidste øjeblik

Image
Image
Hele holdet var på studietur i Island kort før nedlukningen. Billedet til venstre er fra vores guidede tur igennem Reykjaviks operahus "Harpa". Til højre ser vi Allan kaste en snebold i en gejser...

I et par dage slukkede vi computerne og lukkede kontoret ned, så hele virksomheden kunne tage på studietur til Island. Formålet med turen var både at styrke sammenholdet i gruppen, at møde nogle af vores samarbejdspartnere og at se de projekter vi har deltaget i. Læs mere og se de flotte billeder fra turen.

Vi fandt ud af, at meget kan klares online

Image
Da landet blev lukket ned, gjorde vi meget ud af dagligt at samle hele holdet på Teams - selvfølgelig også til fredagsøl
Vi er taknemmelige for at være blandt dem, der trods alt har kunnet udføre vores arbejde igennem Corona-krisen. Men KI er en virksomhed, hvor det sociale samvær betyder rigtig meget, og vi har selvfølgelig savnet at kunne mødes og hygge os sammen som vi plejer. Heldigvis kan meget lade sig gøre over Teams, som billedet ovenfor viser.

Krabbenhøft & Ingolfsson blev til KI

Image
Med vores nye navn fulgte en helt ny grafisk identitet og en ny hjemmeside, som bedre viser, hvem vi er og hvad vi har at byde på.
Virksomheden blev grundlagt i 2009 af Jørgen Krabbenhøft og i dag er vi blevet mange flere og vi har udvidet vores portefølje af projekter og kompetencer. Navnet ”KI” var et naturligt valg, fordi vi med det holder fast i vores historie og imødekommer fremtiden med et simpelt navn og en genkendelig identitet. Vores passion for ingeniørkundskab er stadig den samme og vores primære formål er fortsat at yde værdibaseret rådgivning for vores kunder og samarbejdspartnere.
Alle vi hos KI vil takke for godt samarbejde fra dem, vi har arbejdet med i årets løb og ønske en rigtig glædelig jul og et godt nytår til jer alle.

Glædelig Jul og godt Nytår