Innovative Parkeringshuse: KI’s bæredygtige og fleksible løsninger

Sandra Myrtue Tema

I takt med at bymiljøet udvikler sig, bliver behovet for innovative, effektive og tilpasningsdygtige parkeringsløsninger stadig mere vigtigt. KI Rådgivende Ingeniører har i samarbejde med visionære arkitekter og entreprenører stået i spidsen for en inspirerende serie af parkeringshusprojekter. Disse konstruktioner genopfinder ikke kun konventionelle parkeringsløsninger, men omfavner også bæredygtighed, funktionalitet og fleksibilitet.

Parkeringshus
Kontorværket

Beliggenhed: Valby, København
Opført: 2023

Parkeringshuset Kontorværket er et bevis på effektivitet og bæredygtighed. Med et stålskelet, beton-dæk og en facade prydet med beplantning kan det rumme 280 biler og 16 parkeringspladser på jordeniveau. Innovativ placering af søjler optimerer parkeringspladsen og reducerer omkostningerne til fundamentet. Dets design, udviklet gennem et strategisk partnerskab, lægger vægt på kort byggetid og tilpasning til fremtidige formål udover parkering.

Parkeringshus kontorværket valby
Image
Parkeringshus kontorværket valby
Image

Læs mere om parkeringshus Kontorværket her.

Parkeringshus
Fog Lyngby

Beliggenhed: Lyngby, København
Opført: 2022

Designet som en del af et større virksomhedshovedkvarter rummer Fog Lyngby parkeringshus 229 biler fordelt på tre dæk, som kan udvides til otte. Dets stål- og betonkonstruktion, pyntet med en træfacade, afspejler nabobygningen og tilbyder en sømløs integration. Dette projekt, ligesom andre af KI's, fokuserer på standardiserede elementer for hurtig samling og adskillelse, der sikrer tilpasningsevne og fremtidig udvidelse.

Image
parkeringshus p-hus johannes fog lyngbyjohannes fog lyngby

Læs mere om parkeringshus Fog Lyngby her.

Parkeringshus
Egedal

Beliggenhed: Egedal Kommune
Opført: 2020

Med plads til op til 600 biler fordelt på 14 niveauer fremhæver Egedal-parkeringsfaciliteten en stål-beton-sammensat design for omkostningseffektivitet og hurtig opførelse. Dets cortenfarvede aluminiumfacade matcher kommunens vision ved at inkludere beplantning og en moderne industriæstetik. Dette projekt fremviser elegant ingeniørarbejde og fremtidig tilpasningsevne i en minimalistisk konstruktion.

parkeringshus egedal
Image
Image

Læs mere om parkeringshus Egedal her.

Parkeringshus
Tobaksbyen

Beliggenhed: Gladsaxe
Opført: 2019

Blandt Danmarks største rummer Tobaksbyens parkeringshus 780 indendørs pladser og 40 udendørs pladser. Dets hurtige færdiggørelse på kun ni måneder er et bevis på brugen af standardiserede elementer, der fremmer nem samling og fremtidige ændringer. Den åbne konstruktion med messingfarvet strækmetal-facade prioriterer naturligt lys, ventilation og en indbydende atmosfære for brugerne.

Image
parkeringshus tobaksbyen
parkeringshus tobaksbyen

Læs mere om parkeringshus Tobaksbyen her.

Parkeringshus
Herlev Hospital

Beliggenhed: Herlev
Opført: 2018

Som respons på Herlev Hospitals vækst tilbyder dette projekt 524 parkeringspladser fordelt på 11 forskudte niveauer. Dets mørke bronze-anodiserede strækmetal-facade komplementerer hospitalets æstetik og har et dynamisk design, der integrerer naturelementer. KI var bygværksprojekterende med ansvar for den overjordiske stål- og betonkonstruktion. Dette omfattede blandt andet optimering af søjler, bjælker, betonplader og ramper samt branddesignet til bjælker og søjler.

Parkeringshus Herlev Hospital
parkeringshus herlev hospital
parkeringshus herlev hospital

Læs mere om parkeringshus Herlev Hospital her.

Disse parkeringshuse er alle resultatet af godt og innovativt samarbejde mellem KI og NCC samt flere dygtige arkitekter. Konstruktionerne opfylder ikke kun parkeringsbehov, men omfavner også tilpasningsevne, bæredygtighed og en vision for fremtidens byudvikling.

Fotokredit: Mangor & Nagel, Holscher & Nordberg, KI Rådgivende Ingeniører, Kim Bjærre og Martin Toft Burchardi Bendtsen.